عسل فواید بالقوه ای برای سلامتی دارد و در بسیاری از درمان های خانگی و درمان های طب جایگزین نقش دارد. حاوی مقادیر کمی از برخی مواد مغذی است، اما بیشتر افراد معمولاً عسل کافی مصرف نمیکنند تا منبع غذایی مهمی از ویتامینها و مواد معدنی باشد.
در ایران زنبورداران به پرورش زنبور در کندو عسل ده قاب می پردازند تا بتوانند این ماده مغذی را بر سر سفره های مردم بگذارند.
عسل مایعی شربتی است که زنبورهای عسل از شهد گیاهی تهیه می کنند. در سراسر جهان به دلیل شیرینی و عطر و طعم آن مورد علاقه است، در بسیاری از غذاها و دستور العمل ها استفاده می شود.
بو، رنگ و طعم عسل بر اساس نوع گلی که از آن ساخته شده است متفاوت است، بنابراین انواع بیشماری موجود است.
عسل دارای تعدادی فواید بالقوه برای سلامتی است و در بسیاری از درمان های خانگی و درمان های طب جایگزین نقش دارد.
در اینجا 7 مزیت منحصر به فرد عسل برای سلامتی آورده شده است.
یک قاشق غذاخوری (20 گرم) عسل حاوی:
- کالری: 61
- چربی: 0 گرم
- پروتئین: 0 گرم
- کربوهیدرات: 17 گرم
- فیبر: 0 گرم
- ریبوفلاوین: 1٪ از ارزش روزانه (DV)
- مس: 1% از DV
عسل اساساً قند خالص است، بدون چربی و فقط مقدار کمی پروتئین و فیبر. حاوی مقادیر کمی از برخی مواد مغذی است، اما بیشتر افراد معمولاً عسل کافی مصرف نمیکنند تا منبع غذایی مهمی از ویتامینها و مواد معدنی باشد.
با این حال، شایان ذکر است که عسل سرشار از ترکیبات گیاهی تقویتکننده سلامتی است که به عنوان عسل با کیفیت بالا شناخته میشوند که حداقل فرآوری شده، گرم نشده و تازه است حاوی بسیاری از ترکیبات گیاهی فعال زیست فعال و آنتی اکسیدانها مانند فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک است.
گونههای تیرهتر نسبت به انواع روشنتر، آنتیاکسیدان بیشتری ارائه میدهند.